Over mijn werk

Zo’n tien jaar geleden ontstonden de eerste ideeën voor de reliëfs. Hiervoor heb ik meerdere materialen en technieken uitgeprobeerd: tekenen, schilderen en keramiek. Maar schilderen paste niet bij mij: ik kon mezelf onvoldoende kwijt binnen de twee dimensies van het doek. Nu schilder ik met glazuur op keramiek, zodat een combinatie van beeld en schilderij ontstaat.

De uitkomst blijft altijd spannend: zullen alle pootjes er nog aan zitten na het bakken? Wat doet de oven met de kleurencombinatie? Wat is het effect op het glazuur? De beelden in mijn hoofd waren er al voordat ik de kunst van het boetseren en vooral het glazuren beheerste. Ik streef niet naar perfectie, maar naar het overbrengen van een bepaald gevoel of idee. En ik wil de Nederlandse en Amsterdamse cultuur uitdragen. Want deze stad is zoveel meer dan tulpen, de Wallen en coffeeshops.

error: Content is protected !!